Ντοκιμαντέρ: Πνοή ζωής

Ντοκιμαντέρ: Πνοή ζωής

του Δημήτρη Βερνίκου και της Πόλυς Βλάχου

Η 55χρονη ζωή του Σανατορίου του Γιατρού Καραμάνη στο Πήλιο, κατέγραψε δύο παγκοσμίους πολέμους, έναν εμφύλιο, πολλούς θανάτους, αλλά και πολλούς έρωτες και χωρισμούς.

Τρεις ερωτικές ιστορίες άφησαν έντονα τα χνάρια τους μέχρι σήμερα.

Ο Γιατρός Καραμάνης ερωτεύεται την Άννα μα θυσιάζει τον έρωτά του όταν ο γοητευτικός Άγγελος Σικελιανός την παίρνει από κοντά του.

Η 24χρονη Ελληνοεβραία Ντορέττα φτάνει στο Σανατόριο όπου ζει τις πιο ωραίες στιγμές της ζωής της. Ερωτεύεται τον Γκι που μόλις έχει επιστρέψει από το Άουσβιτς. Ονειρεύονται, σχεδιάζουν το μέλλον τους μα η μοίρα τους χωρίζει.

55 χρόνια αργότερα ο Γκι εμφανίζεται στην ζωή της...

 

ΠΟΛΥ ΒΛΑΧΟΥ
Η Πόλυ Βλάχου σπούδασε χορό και θέατρο στο Βόλο (Δημοτική Σχολή Χορού και Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Δήμου Βόλου) και στην Αθήνα (Σχολή Θεάτρου - Σκηνοθεσίας με τον Άκη Δαβή και την Ρούλα Πατεράκη). Παρακολούθησε εργαστήρια “Soundings” με τον Ryszard Nieoczym στην Ελλάδα και στο “Le Théâtre de L’Homme Actor’s Laboratorium LeTHAL” στον Καναδά, καθώς και εργαστήρια Butoh και Χοροθεάτρου με τους Μαρία Μεντέζ, Atsushi Takenouchi, Masaki Iwana και Sumako Koseki. Συμμετείχε σε θεατρικές παραστάσεις και παραστάσεις χοροθεάτρου. Συμμετείχε ως βοηθός σκηνοθέτη στις ταινίες “Μάνος Χατζιδάκις – Είδωλο στον Καθρέφτη” και “Νίκος Γκάτσος – Κατά τον Ρουν της Μυστηριώδους Ζωής του” του σκηνοθέτη Δημήτρη Βερνίκου. Το ντοκιμαντέρ “Πνοή Ζωής” είναι η πρώτη της σκηνοθετική προσέγγιση σε συνεργασία με τον Δημήτρη Βερνίκο το οποίο έχει απσπάσει σειρά βραβείων σε Διεθνή Φεστιβάλ. Η δεύτερη ταινία ντοκιμαντέρ “Η Ένη πήρε το όπλο της” βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας – μοντάζ προκειμένου να ολοκληρωθεί.

               

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΕΡΝΙΚΟΣ
Ο Δημήτρης Βερνίκος, είναι πτυχιούχος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών,  του  NFTS (National Film and Television School), της Αγγλίας, του οποίου είναι και ισόβιο μέλος και του EAVE (European Audiovisual Entrepreneurs).  Έχει συμμετάσχει σε σειρά σεμιναρίων σεναριογραφίας από κορυφαίους Ευρωπαίους και Αμερικανούς εμπειρογνώμονες και υπήρξε Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, του Π.Θ. και άλλων Ελληνικών Πανεπιστημίων. Έχει διαγράψει μακρόχρονη δημιουργική πορεία με σειρές ντοκυμαντέρ, μυθοπλασίας, πολιτιστικά προγράμματα, μουσικές σειρές, για την Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση, τη Βουλή των Ελλήνων, το BBC, το ARTE, το ZDF, και τη διεθνή τηλεοπτική αγορά. Το σύνολο του έργου του φέρει το όνομά του στη σκηνοθεσία, στο σενάριο και στην παραγωγή.  Βραβεύτηκε στα Φεστιβάλ  Θεσσαλονίκης, Bordeaux, και Lorquin. Έχει ιδρύσει δύο εταιρείες παραγωγής, την Document Films Ltd και την Televisual Center (TLVC), οι οποίες έχουν παράξει πάνω απο 200 ταινίες εκ των οποίων το 90% φέρουν το όνομα του στη σκηνοθεσία και το σενάριο.

 

 

Φεστιβάλ Πάου 2018 - Όλες οι εκδηλώσεις

"Cafe latino - El puerto"

Νότης Μαυρουδής (κιθάρα) - Γιώργος Τοσικιάν (κιθάρα)
Τραγούδια απ’ όλον τον κόσμο -

Τραγούδια απ’ όλον τον κόσμο - "Binome"

Σοφία Αβραμίδου (Τραγούδι, Διασκευές) - Dimitri Bokolishvili (Κλαρινέτο)
Τζαζ  μουσική

Τζαζ μουσική

Φίλιππος Κωσταβέλης (πιάνο) - Wolfgang Fuhr (σαξόφωνο)
Τραγούδια Λένας Πλάτωνος σε ποίηση Κώστα Καρυωτάκη

Τραγούδια Λένας Πλάτωνος σε ποίηση Κώστα Καρυωτάκη

Σαββίνα Γιαννάτου (φωνή) - Θόδωρος Κοτεπάνος (πιάνο)
Aπ’ την Επίδαυρο ως την παιδική χαρά​

Aπ’ την Επίδαυρο ως την παιδική χαρά​

Ρούλα Μανισάνου (φωνή) - Κώστας Βόμβολος (πιάνο)
Ντοκιμαντέρ: Πνοή ζωής

Ντοκιμαντέρ: Πνοή ζωής

του Δημήτρη Βερνίκου και της Πόλυς Βλάχου