Φεστιβάλ Πάου 2022

Συνυπάρξεις στη Μεσόγειο…

 

Μέσα σε μια μεσογειακή ατμόσφαιρα ήχων και συνυπάρξεων, ξεκινά το Φεστιβάλ Πάου 2022, συνδιάζοντας πάντα το καινούργιο με το παλιό, παραδοσιακές μουσικές με σύγχρονες προσεγγίσεις και πολλά νυκτά όργανα: ούτι, κιθάρα, βιολί, βιόλα ντα γκάμπα, κανονάκι, κοντραμπάσο.

 

Οι χορδές πάλλονται, μεταφέρουν δονήσεις, συνυπάρχουν με αέρινα όργανα, φλογέρες και  φωνές, αλλά και με τον παλμό των κρουστών και των πλήκτρων.

Οι Ιάσων Γερεμές, Γιώργος Κωστογιώργης, Αργύρης Μπακιρτζής, Κώστας Βόμβολος, Τάσος Πούλιος, Haig Yazdjian, Γιώργος Ταμπάκης, Μανόλης Ανδρουλιδάκης, Efren Lopez, Μιχάλης Κουλουμής, Δημήτρης Κούντουρας, Δώρα Μπάκα, Θύμιος Ατζακάς, Βασίλης Ζιγκερίδης, Ηλέκτρα Μηλιάδου, Δημήτρης Βαρελάς, θα είναι προσκεκλημένοι καλλιτέχνες μουσικοί στις φετινές μας εκδηλώσεις.

Στο ξεκίνημα του φεστιβάλ η Ασημένια Σαράφη θα διαβάσει  μικρά αποσπάσματα από το βιβλίο «ο παππούς δε θα ψηφίσει φέτος». Ακολουθούν μελοποιημένη ποίηση, συνθέσεις και διασκευές για κιθάρα, τροπικοί αυτοσχεδιασμοί, μεσαιωνικές  και αναγεννησιακές μελωδίες.

Κατά τη διάρκεια  αυτή της  τετραήμερης περιήγησης στα μουσικά  τοπία, μικρές ομάδες φοιτητών, μελών από τα Synola (Μουσικά Σύνολα Πανεπιστημίου Θεσσαλίας), θα είναι διαθέσιμες να εξυπηρετήσουν εθελοντικά την όποια ανάγκη του φεστιβάλ και ακόμη να συμμετέχουν στις  μουσικές δράσεις που θα προκύψουν.

Οι συναυλίες μας θα ξεκινήσουν στις 21 και θα ολοκληρωθούν στις 24 Αυγούστου.

Κλειστά εργαστήρια και ανοιχτές συζητήσεις για τους φοιτητές και τους απόφοιτους καθώς και για τους φίλους συνεργάτες των Μουσικών Συνόλων ΠΘ, θα προηγηθούν τις μέρες της προετοιμασίας. Μείνετε συνδεδεμένοι με τις αναρτήσεις μας στην ιστοσελίδα paufestival.uth.gr και στα social media.

21/8 - 1ο μέρος

Ο παππούς δε θα ψηφίσει φέτος 

Η Ασημένια Σαράφη διαβάζει σύντομα αποσπάσματα από το ομώνυμο βιβλίο της, ανάμεσα σε μουσικές ερμηνείες από μέλη των Μουσικών Συνόλων ΠΘ. 

Φιλική συμμετοχή: Θόδωρος Κοτεπάνος, Ιάσων Γερεμές

Διαβάστε Περισσότερα

21/8- 2ο μέρος

Το καλοκαίρι πέρασε σα ρίγος

Γιώργος Κωστογιώργης: σύνθεση, πιάνο, τραγούδι
Αργύρης Μπακιρτζής: τραγούδι
Κώστας Βόμβολος: ακορντεόν

H παράσταση αποτελεί μια μουσική προσέγγιση της ρομαντικής ποίησης του α΄ μισού του 20ού αιώνα στην Ελλάδα με την παρουσίαση των τραγουδιών που περιλαμβάνονται στον δίσκο «Το καλοκαίρι πέρασε σα ρίγος», που κυκλοφόρησε το 2021 και άλλων ανέκδοτων που ετοιμάζονται για έκδοση.

Διαβάστε Περισσότερα

22/8

Από θάλασσα και ουρανό…

Mουσικές της ανατολικής Μεσογείου 

 

Haig Yazdjian:  ούτι, τραγούδι

Τάσος Πούλιος: κανονάκι 

Διαβάστε Περισσότερα

23/8-2ο μέρος

Αφηγήσεις με  χορδές …

(συνθέσεις και διασκευές για κιθάρα)

Ελληνική μουσική σε 6 χορδές 

Μανόλης Ανδρουλιδάκης 

Φιλική συμμετοχή: Μαρία Θωίδου 

 

Διαβάστε Περισσότερα

24/8-2ο μέρος

Στις αυλές της Μεσογείου

 

Μεσαιωνική και αναγεννησιακή μουσική με τους Ex Silentio: 

Θεοδώρα Μπάκα, τραγούδι

Δημήτρης Κούντουρας, φλάουτα & μουσική διεύθυνση

Θύμιος Ατζακάς, ούτι

Βασίλης Ζιγκερίδης, κανονάκι

Ηλέκτρα Μηλιάδου, βιόλα ντα γκάμπα

Νίκος Βαρελάς, κρουστά

Διαβάστε Περισσότερα