22/8

Από θάλασσα και ουρανό…

Mουσικές της ανατολικής Μεσογείου 

 

Haig Yazdjian:  ούτι, τραγούδι

Τάσος Πούλιος: κανονάκι 

Ο Ηaig Yazdjian, σπουδαίος ουτίστας, συνθέτης και τραγουδιστής, παρουσιάζει ζωντανά ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει τις πιο γνωστές συνθέσεις από τη δισκογραφία του, καθώς και ευφάνταστες διασκευές σε παραδοσιακά τραγούδια από την Ελλάδα και την Εγγύς Ανατολή. Όπως πάντα, ο αυτοσχεδιασμός και η δημιουργική διάθεση, ορίζουν τον τόνο στις ζωντανές εμφανίσεις του Haig, με την ατμόσφαιρα να κινείται από τα «χωράφια» της jazz και της fusion, μέχρι τη σύγχρονη δυτική μουσική. Ο Haig Yazdjian έχει συνεργαστεί με πολλούς σημαντικούς Έλληνες συνθέτες και τραγουδιστές καθώς και με σολίστες διεθνούς κύρους. Μεταξύ αυτών, με τον Νίκο Πορτοκάλογλου, Νίκο Ξυδάκη, τον Γιώργο Νταλάρα, τη Σαβίνα Γιαννάτου, τη Μαρία Φαραντούρη, τη Δήμητρα Γαλάνη, την Έλλη Πασπαλά, τον David Lynch, τον Γιώτη Κιουρτσόγλου, τον Θοδωρή Κοτονιά, τον Μιχάλη Νικολούδη, τον Dave Spilain, τον Omar Faruk Tekbilek, τον Djivan Gasparyan, τον Ara Dinkjan τον Theodossii Spassov τον Glen Velez, την Ελένη Βιτάλη, τη Φωτεινή Βελεσιώτη κ.ά. 

Μαζί του στη μουσική αναζήτηση αυτής της βραδιάς, εμφανίζεται ο εξαιρετικός μουσικός στο κανονάκι και συνεργάτης του Haig, Τάσος Πούλιος.

 Ο Τάσος Πούλιος, απόφοιτος του Τμήματος Λαϊκής & Παραδοσιακής μουσικής και του ΠΜΣ Μουσικές Τέχνες του Τμήματος Επιστήμης & Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ζει και δραστηριοποιείται στην μουσική σκηνή της Αθήνας και του εξωτερικού τα τελευταία δέκα χρόνια. Συμπληρώνοντας ήδη αρκετά έτη συνεργασίας με καλλιτέχνες όπως ο Haig Yazdjian, Μάρθα Μαυροειδή, New York Gypsy All Stars, Yasemi Quartet, Σωκράτης Σινόπουλος, Βαγγέλης Καρίπης, Παναγιώτης Ανδρέου, Amine Bouhafa, Nedyalko Nedyalkov, Περικλής Παπαπετρόπουλος, Γιώργος Ψάλτης, Ταξιάρχης Γεωργούλης κ.ά. συνθέτει το πρώτο του κουαρτέτο με δικές του δημιουργίες, το οποίο ευχόμαστε να απολαύσουμε σε κάποιο επόμενο φεστιβάλ.