Το Φεστιβάλ Πάου

Λίγα λόγια για το Φεστιβάλ Πάου

Λίγα λόγια για το Φεστιβάλ Πάου

Μουσικές αναζητήσεις με θέα τον ουρανό και τη θάλασσα
Με την πρόθεση για βαθύτερη επικοινωνία με ευρύτερη θέαση

Το Φεστιβάλ Πάου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2016 και έκτοτε πραγματοποιείται κάθε χρόνο, έχοντας ως όραμά του να διαμορφώσει και να καθιερώσει μια ξεχωριστή καλλιτεχνική παρουσία στο πλαίσιο της πολιτιστικής λειτουργίας του πανεπιστημίου.

Το Φεστιβάλ Πάου διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με την υποστήριξη των Πρυτανικών Αρχών, σε συνεργασία με την Επιτροπή Ερευνών και την Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μαρίας Θωίδου, υπεύθυνης των Μουσικών Συνόλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μέλους Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού (ΕΕΠ) του Πανεπιστημίου και με την εθελοντική συμμετοχή μελών και συνεργατών των Μουσικών Συνόλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το Φεστιβάλ Πάου φιλοξενείται στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην Παλαιά Μονή Πάου, που βρίσκεται στην Αργαλαστή του Πηλίου.

Έχει συνεργαστεί με πλήθος εξαιρετικών και καταξιωμένων μουσικών από την Ελλάδα και το εξωτερικό και υποστηρίζεται επικοινωνιακά από το κρατικό ραδιόφωνο και τηλεόραση (ΕΡΤ). Από το 2020 το Φεστιβάλ Πάου εντάσσεται στο μητρώο πολιτιστικών φορέων του Υπουργείου Πολιτισμού.