24/8-1ο μέρος

Μαζί στα μονοπάτια των ήχων 

Efren Lopez: Βιόλα ντε ρόδα 

Μιχάλης Κουλουμής:  βιολί 

Οι δύο χαρισματικοί μουσικοί, μας ταξιδεύουν μέσα από τις πρωτότυπες συνθέσεις και τους αυτοσχεδιασμούς τους σε καινούργια μουσικά μονοπάτια τόσο της Δύσης όσο και της Ανατολής, με τη μοναδική εκφραστικότητα και αισθαντικότητα που τους χαρακτηρίζει.

Efrén López: βιόλα ντε ρόδα, ούτι, σάζι 

Συνθέτης, πολυοργανίστας και παραγωγός, ο ισπανός Efrén López είναι ιδρυτικός μέλος των σχημάτων Trio López/Petrakis/Chemirani, L'Ham de Foc και Evo, και έχει συμμετάσχει σε πολλά άλλα στα πλαίσια της παραδοσιακής και της μεσαιωνικής μουσικής (Jordi Savall, Ross Daly & Labyrinth, Κέλλυ Θωμά, Στέλιος Πετράκης, Sima Bina, Daud Khan, Maria del Mar Bonet...). Έχει σπουδάσει διάφορες μουσικές παραδόσεις μαζί με σπουδαίους δασκάλους από την Ελλάδα, την Τουρκία και το Αφγανιστάν (Ross Daly, Erkan Oğur, Yurdal Tokcan, Necati Çelik, Mehmet Erenler, Erol Parlak, Daud Khan, Mohammed Rahim Khushnawaz...). Έχει εμφανιστεί σε φεστιβάλ σε όλη την Ευρώπη, τη Βόρεια Αφρική, την Κίνα, την Ινδία και την Αμερική και έχει συμμετάσχει στην ηχογράφηση περισσότερων από 60 CD.

Διδάσκει συνθέσεις, τεχνικές διαφόρων οργάνων και τροπική μουσική στην Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Ελβετία, Ελλάδα, Τουρκία, Κύπρο, Βέλγιο, Ολλανδία, Ισλανδία, Γερμανία και Πορτογαλία.

Μιχάλης Κουλουμής: βιολί

Ο Μιχάλης Κουλουμής γεννήθηκε στην Κύπρο και κατάγεται από μουσική οικογένεια. Συνεργάζεται με μερικούς από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της Μεσογειακής μουσικής: Jordi Savall, Kudsi Ergüner, Gabriel Yared, Νανά Μούσχουρη, Yurdal Tokcan, Ελένη Βιτάλη, Χρόνης Αηδονίδης, Efren Lopez, Θύμιος Ατζακάς, Zohar Fresco, Κώστας Θεοδώρου, Waed Bouhassoun, Κυριάκος Καλαϊτζίδης, Κατερίνα Παπαδοπούλου, Ross Daly.
Από το 2013 διδάσκει βιολί και makam αυτοσχεδιασμό στο CodArts, University for the Arts. Συχνά προσκαλείται ως εισηγητής για σεμινάρια masterclass και βιωματικών εργαστηρίων από ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και φεστιβάλ μουσικής στην Ευρώπη.
Η πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Soil - Πρώτες Ύλες” κυκλοφορεί το 2014, το πρωτογενές υλικό της οποίας είναι βασισμένο σε παραδοσιακές μελωδίες της Κύπρου. Μέσα στο 2022 ο Μιχάλης Κουλουμής θα κυκλοφορήσει το δεύτερο προσωπικό του άλμπουμ με τίτλο “Displaced Dreams”.