Φίλιππος Κωσταβέλης - Wolfgang Fuhr

Τζαζ μουσική

Φίλιππος Κωσταβέλης (πιάνο) - Wolfgang Fuhr (σαξόφωνο)

Φίλιππος Κωσταβέλης
Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στο πιάνο στην ηλικία των επτά ετών. Μελέτησε κλασικό πιάνο και αν. θεωρητικά στην Θεσσαλονίκη και συνέχισε τις σπουδές του στην Ακαδημία ‘Hannns Eisler’ στο Βερολίνο. Ταυτόχρονα αρχίζει η ενασχόληση του με την jazz και την αυτοσχεδιαστική μουσική. Έχει λάβει μέρος με διάφορα σχήματα σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, επιπλέον συμμετείχε σε δεκάδες ηχογραφήσεις και έχει συνθέσει μουσική για παραστάσεις παιδικού θεάτρου και μοντέρνου χορού

Wolfgang Fuhr ​
​Ζει στην Νότια Γερμανία και έχει συνεργαστεί με πολλούς μουσικούς της Τζαζ από όλη την Ευρώπη μετά το πρώτο του δίσκο «Song of India» το 1995.Έχει παίξει με θρύλους της Τζαζ όπως ο Lee Konitz, Joe Gallardo και Charly Antolini και με τους νεώτερους Γερμανούς της Jazz-elite όπως ο Till Brönner, Nils Wogram και Pablo Held και είναι τακτικά προσκεκλημένος σε τοπικά και διεθνή Φεστιβάλ τζαζ. Με το τρίο του « TRIO 120» παρουσιάζουν κομμάτια της Αμερικάνικης Τζαζ μουσικής χωρίς να ξεχνούν το ευρωπαϊκό ιδίωμα. Το CD τους “ARAM” απέσπασε το βραβείο καλύτερου Jazz-CD της χρονιάς της German Broadcast.

Ηχογραφώντας το CD «Earth Talk» με τον πορτογάλο κιθαρίστα Pedro Madaleno, έπαιξαν μουσική σε φεστιβάλ τόσο της Πορτογαλίας όσο και της Γερμανίας και το CD τους απέσπασε το βραβείο του καλύτερου Πορτογαλέζικου Jazz-CD της χρονιάς.

Ως συνθέτης γράφει μουσική για τα σχήματα στα οποια παίζει και τακτικά ηχογραφεί σε συνεργασία με μεγάλους ραδιοφωνικούς σταθμούς και κλασικές ορχήστρες. Η μουσική του περιλαμβάνει έργα για σχήματα από Tρίο μέχρι και Big Band. Το ενδιαφέρει πολύ η Τζαζ ως ανεξάρτητη και αυθεντική γλώσσα φέροντας έναν βαθύ σεβασμό προς την παράδοση της. Ως ιδιοκτήτης της δισκογραφικής εταιρίας Fuhrwerk-Music στηρίζει καλλιτέχνες που πιστεύουν στην ελευθερία της μουσικής τους και εκφράζονται μέσα από τον προσωπικό τους τρόπο.
Μέσα από το προσωπικό του στυλ δίνει έμφαση στο πόσο σημαντικό είναι το σαξόφωνο στην Τζαζ μουσική.

Φεστιβάλ Πάου 2018 - Όλες οι εκδηλώσεις

"Cafe latino - El puerto"

Νότης Μαυρουδής (κιθάρα) - Γιώργος Τοσικιάν (κιθάρα)
Τραγούδια απ’ όλον τον κόσμο -

Τραγούδια απ’ όλον τον κόσμο - "Binome"

Σοφία Αβραμίδου (Τραγούδι, Διασκευές) - Dimitri Bokolishvili (Κλαρινέτο)
Τζαζ  μουσική

Τζαζ μουσική

Φίλιππος Κωσταβέλης (πιάνο) - Wolfgang Fuhr (σαξόφωνο)
Τραγούδια Λένας Πλάτωνος σε ποίηση Κώστα Καρυωτάκη

Τραγούδια Λένας Πλάτωνος σε ποίηση Κώστα Καρυωτάκη

Σαββίνα Γιαννάτου (φωνή) - Θόδωρος Κοτεπάνος (πιάνο)
Aπ’ την Επίδαυρο ως την παιδική χαρά​

Aπ’ την Επίδαυρο ως την παιδική χαρά​

Ρούλα Μανισάνου (φωνή) - Κώστας Βόμβολος (πιάνο)
Ντοκιμαντέρ: Πνοή ζωής

Ντοκιμαντέρ: Πνοή ζωής

του Δημήτρη Βερνίκου και της Πόλυς Βλάχου