ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.
ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΑ ΞΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ.

Όπως σε όλο το Πήλιο, έτσι και στην περιοχή της Αργαλαστής, ιδιαίτερα στο δρόμο που οδηγεί στο μοναστήρι, έχουν υπάρξει πολύ μεγάλες  διαφοροποιήσεις στο φυσικό περιβάλλον, λόγω των καταστροφών και ο δρόμος σε ένα σημείο της διαδρομής έχει εξαφανιστεί. Ευτυχώς το εσωτερικό του ναού Αγίου Νικολάου που υπάρχει στον προαύλιο χώρο, δεν υπέστη ζημιές από την πλημμύρα, σε αντίθεση με το υπόλοιπο κτίσμα στο οποίο το νερό έχει προκαλέσει αισθητές ζημιές.

Λίγα λόγια για το Φεστιβάλ Πάου 2023 «Μέρες Κιθάρας Νότης Μαυρουδής»

Το Φεστιβάλ Πάου πραγματοποιήθηκε για 8η χρονιά, από τις 21 ως τις 24 Αυγούστου, με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και την εθελοντική εργασία  μελών, φίλων και συνεργατών των Μουσικών Συνόλων ΠΘ (Synola), σε καλλιτεχνική διεύθυνση της Μαρίας Θωίδου, υπεύθυνης των Μουσικών Συνόλων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μέλος ΕΕΠ, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στην Παλαιά Μονή Πάου/Αργαλαστή Πηλίου.

Τη  φετινή καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος του φεστιβάλ, επιμελήθηκαν η   Μαρία Θωίδου και ο κιθαριστής Γιώργος Τοσικιάν, συνεργάτης του Νότη Μαυρουδή τα τελευταία 13 χρόνια.

Συγκεκριμένα, με αφορμή την ξαφνική απώλεια του συνθέτη και κιθαρίστα Νότη Μαυρουδή, το Γενάρη του 2023, το Φεστιβάλ Πάου εδραίωσε  ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα στη μνήμη του, οργανώνοντας  μια σειρά μουσικών εκδηλώσεων με κύριο όργανο την κιθάρα, κάτω από τον τίτλο «Μέρες Κιθάρας Νότης Μαυρουδής».

Στο πλαίσιο του προγράμματος του φεστιβάλ, φιλοξενήθηκαν οι καλλιτέχνες:

Θωμάς Νάτσης (φλαμένκο κιθάρα), Γιάννης Τουλής (τσέλο),  καθηγητής τσέλου στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Μανόλης Ανδρουλιδάκης (κιθάρα, ενορχήστρωση, μαθητής του Νότη Μαυρουδή στην κιθάρα), ο Δημήτρης Δεμίρης (μπάσο /συνεργάτης των Synola), ο τραγουδιστής Κώστας Θωμαίδης, το Sofokleous Duet με τους  φοιτητές του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης (ΠΑΜΑΚ) Κωστή Παλαιογιάννη (κιθάρα) και Απόστολο Λιβογιάννη (λαούτο), το διεθνούς φήμης Duo Melis με τους κιθαριστές, καθηγητές κιθάρας στην Μουσική Ακαδημία του Στρασβούργου,  Susanna Prieto και Αλέξη Μουζουράκη, οι φοιτήτριες Κωνσταντίνα Μαλαπάνη (κιθάρα) και Θεοδώρα Αποστολίδου (φλάουτο) από το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης  (ΠΑΜΑΚ), ο κιθαριστής Γιώργος Τοσικιάν και η τραγουδίστρια Νένα Βενετσάνου.

Μουσικά εργαστήρια των Synola

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Πάου πραγματοποιήθηκαν δύο Μουσικά Εργαστήρια με μέλη των Μουσικών Συνόλων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Synola) σε διδασκαλία της Μαρίας Θωίδου, που συμμετείχαν στην πρώτη και τελευταία εκδήλωση του φεστιβάλ:

Συγκεκριμένα στις 21/8 παρουσιάστηκαν τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη σε ενορχήστρωση και συνοδεία Μανόλη Ανδρουλιδάκη, όπου συμμετείχαν τα μέλη των Synola: Χριστίνα Χαραλαμπίδου, Χριστόφορος Σταμούλης, Ανδρέας Αγγελής, Ιωάννα Δημητρουλάκη, Έλενα Ασλανίδου, Λευτέρης Κωνσταντίνου, Φιλιώ Αζαριάδη, Ελένη Μαγαλιού, Θάλεια Βούρου, Βιβή Γουσέτη, Πέτρος Καλκάνης, Μπέτυ Ιορδανίδου, Νίκος Κολοβελώνης, Γιάννης Αγαπητός και Ιφιγένεια Κοκκάλη (μέλος ΔΕΠ)

Στις 24/8 παρουσιάστηκαν τραγούδια του Νότη Μαυρουδή σε συνοδεία του Γιώργου Τοσικιάν όπου συμμετείχαν τα μέλη: Νανά Κούλη, Φιλιώ Αζαριάδη, Λευτέρης Κωνσταντίνου, Στέλιος Κουτεντάκης, Έλενα Πούλιου, Ελένη Γκουνταρούλη, Ελπίδα Αγαπητού, Δέσποινα Αριστείδου, Άντρη Ευριπίδου, Ελένη Μαγαλιού, Άννα Θωίδου, Βιβή Γουσέτη, Θάλεια Βούρου.

 

Λίγα λόγια για την τελευταία συναυλία στις 24/8/2023

«Θα βρεθούμε ξανά στα τραγούδια του Νότη Μαυρουδή»

Το Φεστιβάλ Πάου 2023, ολοκληρώθηκε με την συναυλία «Θα βρεθούμε ξανά στα τραγούδια του Νότη Μαυρουδή», παρουσία του Πρύτανη Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθηγητή κ. Χαράλαμπου Μπιλλίνη και του αντιπρύτανη Οικονομικών, καθηγητή κ. Ευθύμιου Προβίδα.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ακολούθησε ο καταλυτικός λόγος της επίτιμης καλεσμένης, συντρόφου του συνθέτη, Βάσω Μαυρουδή. Στη συνέχεια η τραγουδίστρια Νένα Βενετσάνου, συνεργάτης του Νότη Μαυρουδή, ερμήνευσε  αγαπημένα τραγούδια του συνθέτη. Συμμετείχαν ακόμη η τραγουδίστρια Μαρία Θωίδου και τα Μουσικά Σύνολα Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Τα τραγούδια συνόδευσε στην κιθάρα, ο κιθαριστής  Γιώργος Τοσικιάν.

Στην εκδήλωση συμμετείχε φιλικά με ένα τραγούδι και ο κιθαριστής  Νίκος Παναγιωτίδης.
Κατά τη διάρκεια τη εκδήλωσης αυτής, προβλήθηκαν βίντεο από τις καλλιτεχνικές επισκέψεις του Νότη Μαυρουδή στο Φεστιβάλ Πάου, καθώς και εικαστικές αναφορές στα τραγούδια του,  σε επιμέλεια του Αλέξανδρου Σεϊταρίδη.

Μια πολύ ιδιαίτερη πρωτοβουλία, μετά από την διακριτική έγκριση του Σεβασμιότατου Ιγνάτιου, ήταν πως ο κόσμος, κάθε βράδυ μπαίνοντας στον προαύλιο χώρο και πριν φτάσει στην πλατεία με τα καθίσματα, ακολουθούσε μία διαδρομή με την εμψύχωση των εθελοντών, για να επισκεφθεί σε ήσυχη ροή τον εσωτερικό χώρο του ναού, στον οποίο,  κάποιος από τους προσκεκλημένους μουσικούς, ανέπτυσσε μια μουσική ερμηνεία. 

 

Το Φεστιβάλ Πάου 2023 συνδύασε στο πρόγραμμά του ανερχόμενους  νέους  καλλιτέχνες καταξιωμένους βιρτουόζους μουσικούς, συνεργάτες, μαθητές και θαυμαστές του συνθέτη, αγαπημένους του ανθρώπους, αλλά και μέλη των Μουσικών Συνόλων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας/ Synola.

Τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ, το φιλόμουσο κοινό συνέβαλε με τη στάση του στη δημιουργία μιας κατανυκτικής ατμόσφαιρας.

Μέσα από αυτή την δημιουργική συνένωση δυνάμεων, το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Πάου 2023, με τον τίτλο  «ΜΕΡΕΣ ΚΙΘΑΡΑΣ ΝΟΤΗΣ ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ», αποτέλεσε μια ιδιόμορφη και ενδιαφέρουσα καλλιτεχνική σύνθεση, που τίμησε τον Νότη Μαυρουδή με σεβασμό και αξιοπρέπεια, για την οποία ο ίδιος αγωνίστηκε όλη του τη ζωή.

Μαρία Θωίδου (Καλλιτεχνική διεύθυνση Φεστιβάλ Πάου)

 

 

Ευχαριστίες

Ευχαριστούμε για την αμέριστη βοήθεια και υποστήριξη του 8ου Φεστιβάλ Πάου «Μέρες Κιθάρας Νότης Μαυρουδής»:

το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τον Πρύτανη Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθηγητή κ. Χαράλαμπο Μπιλλίνη.
Την Επιτροπή Ερευνών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Την Εταιρία Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Ευχαριστούμε όλους τους υπαλλήλους του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που συμμετείχαν  στην εξυπηρέτηση των αναγκών για το Φεστιβάλ Πάου.
Ευχαριστούμε το Δήμο Βόλου για την παραχώρηση της οθόνης.
Ευχαριστούμε την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού και τον Σεβασμιότατο Ιγνάτιο, για την υποστήριξη και εμπιστοσύνη.
Την ΕΡΤ 3 (9,58fm) και την ΕΡΑ Βόλου για την χορηγία επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε τους καλλιτέχνες που τίμησαν τις εκδηλώσεις μας με τη συμμετοχή τους
Τους επισκέπτες του Φεστιβάλ Πάου που αγκάλιασαν τις εκδηλώσεις μας.
Τέλος ευχαριστούμε τους εθελοντές μας, μέλη, φίλους και ειδικούς συνεργάτες των Μουσικών Συνόλων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Synola), και κυρίως όλα τα νέα παιδιά, φοιτήτριες και φοιτητές, απόφοιτες και απόφοιτους, που δούλεψαν με μεράκι στο πρακτικό κομμάτι της οργάνωσης του φεστιβάλ και παράλληλα συμμετείχαν με επιτυχία στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Μαρία Θωίδου (Καλλιτεχνική διεύθυνση Φεστιβάλ Πάου)

 

Ειδικές ευχαριστίες σε υπαλλήλους ΠΘ, πολίτες, ξενοδοχεία και καταστήματα:

Ευχαριστούμε τον Χρήστο Σούκια για την εξυπηρέτηση.
Ευχαριστούμε την επιχείρηση ΓΚΑΝΕΤΣΑΣ ΑΘ. – ΠΑΛΙΟΤΖΗΚΑΣ ΑΘ.ΟΕ για τη συνεργασία Eυχαριστούμε το ξενοδοχείο Pounda Paou για την εξυπηρέτηση
Ευχαριστούμε το Νώντα Αδάμο για τη συνεργασία.
Ευχαριστούμε τη Χρύσα Κανδύλα και τον Απόστολο Νάνο για την εξυπηρέτηση
Ευχαριστούμε τον υπεύθυνο του Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου ΠΘ (Μονή Πάου) Παύλο Δρογκίτη, μέλος ΕΕΠ, για την εξυπηρέτηση σε κάθε μας ανάγκη για το χώρο.
Ευχαριστούμε τον Κώστα Σταμούλη για εγκαταστάσεις και μεταφορές και όλο το προσωπικό καθαριότητας του Συνεδριακού Κέντρου.
Ακόμη ευχαριστούμε τον  επόπτη καθαριότητας Μάριο  Βαδαρλή και το βοηθό του Χρήστο Ταμπακτσή για τις μεταφορές από και προς Βόλο.
Ευχαριστούμε το Νίκο Βαμβακά (ΕΠΕΟΤ) για τη βοήθεια στην παραχώρηση ηχητικού εξοπλισμού και τον Κωνσταντίνο Οικονομίδη (ΙΔΑΧ.ΠΘ) για την παραχώρηση του προτζέκτορα)

 

 

Συντελεστές

Το Φεστιβάλ Πάου υποστηρίχθηκε :

Aπό τους εθελοντές / συνεργάτες των Synola:
Νατάσα Αμπατζή
: υπεύθυνη επικοινωνίας και βοηθός παραγωγής
Κωνσταντίνος Χρισταντώνης: υπεύθυνος ασφάλειας, μεταφορών και σκηνής.
Ελένη Ζέρβα: υπεύθυνη διατροφής.

Aπό τους εθελοντές / μέλη των Synola, φοιτητές και απόφοιτους του Π.Θ.:

Ανδρέας Αγγελής (βοηθός ήχου, μεταφορές)
Φιλιώ Αζαριάδη(συντήρηση τροφίμων, οδοιπορικά καλλιτεχνών, γραμματειακή υποστήριξη),
Ελένη Μαγαλιού (υπεύθυνη ροής εργασιών, μεταφορές, αγορές),
Άννα Θωίδου (υπεύθυνη προετοιμασίας φαγητού και μπουφέ, υποδοχή),
Δέσποινα Αριστείδου (μεταφράσεις, υπεύθυνη διατήρησης τροφίμων, υποδοχή)
Ελπίδα Αγαπητού (υπεύθυνη πρωϊνών, μπουφέ, υποδοχή),
Νανά Κούλη ( βοηθός κουζίνας, υποδοχή),
Κική Καραγκούνη (υπεύθυνη ροής εργασιών, μεταφορές, υποδοχή),
Βασιλίνα Ρώσση (βοηθός κουζίνας, τακτοποίησης)
Λευτέρης Κωνσταντίνου( στήσιμο πλατείας, μεταφορές,κουζίνα)
Βιβή Γουσέτη (ταξιθεσία, τοποθετήσεις)
Γιάννης Αγαπητός ( ταξιθεσία, τοποθετήσεις)
Έλενα Πούλιου ( αγορές, μεταφορές, υποδοχή)
Φωτεινή Φιλοξενίδου, Τριαντάφυλλος Δάλλας (υποδοχή, επιμέλεια χώρων επίσκεψης)
Πέτρος Καλκάνης (καθαριότητα, τοποθετήσεις),
Ελπίδα Ασλανίδου (καθαριότητα, τοποθετήσεις),
Νίκος Κολοβελώνης (καθαριότητα, τοποθετήσεις),  
Ιφιγένεια Κοκκάλη (οργάνωση χώρου),
Ιωάννα Δημητρουλάκη (οργάνωση χώρου),
Θάλεια Βούρου (επιμέλεια χώρου, κοινού),
Στέλιος Κουτεντάκης (μεταφορές, τοποθετήσεις),
Χριστόφορος Σταμούλης (καθαριότητα)
Σαβίνα Ζήκου (υπεύθυνη χώρου, επιμέλεια χώρου)
Χριστίνα Χαραλαμπίδου (καθαριότητα, υποδοχή)

Από τους ειδικούς συνεργάτες μας:

Τεχνική υποστήριξη:
Λεωνίδας Μπαλάσκας
ηχοληψία, Στάθης Ηλιού, βοηθός ηχολήπτη
Γιάννης Μαυρίδης / Cue Productions επεξεργασία ηχητικού υλικού,
Μαρία Παντέχου επεξεργασία αναρτήσεων
Γιώργος Αλεξάκης κινηματογράφηση,
Ελένη Γκουνταρούλη βοηθός κάμερας
Φωτεινή Φιλοξενίδου γραφιστική υποστήριξη, δημιουργικό αφίσας / προγραμμάτων
Λευτέρης Πλαβός φωτογράφηση
Μαργαρίτα Λιτητάρη social media
Αγαμέμνων Μάρδας ιστοσελίδα
Αλέξανδρος Σεϊταρίδης φωτισμός / προβολές

 

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΟΥ 2023

Φεστιβάλ Πάου 2023  /  21-14 Αυγούστου
«Μέρες κιθάρας Νότης Μαυρουδής»
Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Θεσσαλίας,
Παλαιά Μονή Πάου/Αργαλαστή Πηλίου

21/8

1ο μέρος  Nuevo Flamenco Recital                      
Θωμάς Νάτσης: κιθάρα Γιάννης Τουλής: τσέλο

2ο μέρος Πλανόδιοι Μουσικοί
Κώστας Θωμαίδης: τραγούδι
Μανόλης Ανδρουλιδάκης: κιθάρα
Συμμετέχουν τα Synola (Μουσικά Σύνολα Πανεπιστημίου Θεσσαλίας):
μικρό οργανικό σύνολo (ενορχήστρωση Μανόλης Ανδρουλιδάκης ) και σόλο φωνές (Διδασκαλία Μαρία Θωίδου)
Φιλική συμετοχή : Δημήτρης Δεμίρης (μπάσο) Γιάννης Τουλής (τσέλο)

22/8

1ο μέρος : Sofokleous Duet  
Κωστής Παλαιογιάννης: κιθάρα
Απόστολος Λιβογιάννης: λαούτο

2ο μέρος Duo Melis    
Susanna
Prieto: κιθάρα
Αλέξης Μουζουράκης: κιθάρα 

23/8

1ο  μέρος: Histoire du tango Μουσική του Astor Piazolla για κιθάρα και φλάουτο
Κωνσταντίνα Μαλαπάνη: κιθάρα
Θεοδώρα Αποστολίδου: φλάουτο

2ο μέρος: Ρεσιτάλ κιθάρας σε μουσική Maximo Diego Pujol  
Γιώργος Τοσικιάν: κιθάρα

24/8

Θα βρεθούμε ξανά … στα τραγούδια του Νότη Μαυρουδή

Χαιρετισμοί:
Πρύτανης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθηγητής κ. Χαράλαμπος Μπιλλίνης
"Αναφορά στον Νότη" - Βάσω Μαυρουδή
, σύντροφος του Νότη Μαυρουδή

Ερμηνεία:
Νένα Βενετσάνου, Μαρία Θωίδου: τραγούδι
Γιώργος Τοσικιάν: κιθάρα
Συμμετοχή: Synola (Μουσικά Σύνολα Πανεπιστημίου Θεσσαλίας) (Διδασκαλία Μαρία Θωίδου)
Φιλική συμμετοχή Νίκος Παναγιωτίδης: κιθάρα

Εικαστική επιμέλεια: Αλέξανδρος Σεïταρίδης

 

Καλλιτεχνική διεύθυνση Φεστιβάλ Πάου: Μαρία Θωίδου, υπεύθυνη των Μουσικών Συνόλων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μέλος ΕΕΠ

Καλλιτεχνική επιμέλεια προγράμματος:  Μαρία Θωίδου, Γιώργος Τοσικιάν

Με την εθελοντική συμμετοχή των Μουσικών Συνόλων ΠΘ και την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας