Έκθεση Φωτογραφίας του Λάκη Μουρατίδη

Έκθεση ζωγραφικής του Λάκη Μουρατίδη

"Εικόνες Συσκευασίας"

Ο Λάκης Μουρατίδης γεννήθηκε στη Δράμα. Σπούδασε Τοπογράφος στη Θεσσαλονίκη (1968-1972). Εξειδικεύεται στη μελέτη – διακόσμηση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, στη μακέτα, στο σχεδιασμό όψεων κτιρίων και στο φωτισμό «art neon» όπου οι παρεμβάσεις του τον κάνουν ιδιαίτερα γνωστό, στα 35 χρόνια και πλέον που δημιουργεί και εργάζεται στην Ελλάδα και την Ευρώπη (1976 – 2010). To 1971 φοιτητής όντας κερδίζει το πρώτο πανελλήνιο βραβείο στο διαγωνισμό προσωπογραφίας με κάρβουνο.(Σχολές ΑΒC - Bακαλό). Το 1972 εκθέτει τα πρώτα ζωγραφικά έργα στην gallery “Αφοί Σπηλιωτόπουλοι” Θεσσαλονίκη.Το 1973 στην gallery Ιδέες Θεσσαλονίκη. Το 1975 στην gallery Κοχλίας (Κ. Λαχάς) Θεσσαλονίκη. Aπo το 1978 έως το 1985, στρατολογείται για τη δημιουργία της Θεατρικής Λέσχης Δράμας αλλά και ως μέλος της Κινηματογραφικής Λέσχης πρωτοστατεί στη δημιουργία του πρώτου στην Ελλάδα «Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας», όπου και φιλοτεχνεί τις αφίσες του. Τα έτη 1981, ’82, ’83, χαράσσει τα μετάλλια των Βαλκανικών Αγώνων Εφήβων που γίνονται στη Δράμα και παρακολουθεί το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο της Σχολής Καλών Τεχνών της Ρώμης. Το έτος 1985 ιδρύει το Μοτοσυκλετιστικό Όμιλο Δράμας και το 1992 τη Μοτοσυκλετιστική Λέσχη «Πήγασος». Επί πολλά έτη εκλέγεται Πρόεδρος στη Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδος. Τα έτη 1998-2005 δημιουργεί και οργανώνει το πρωτοποριακό για την Ελλάδα και Ευρώπη φεστιβάλ

ΤΕΧΝΗ και ΜΟΤΟ « ΜΟΤΟΠΗΓΑΣΙΚΑ». Ώριμος πια, κατασκευάζει εγκαταστάσεις στους χώρους των φεστιβάλ.Το 2004 εκθέτει σειρά ζωγραφικών έργων με θέμα την «ΜΟΤΟ» στο πλαίσιο των εικαστικών διαδρομών του πολιτιστικού κέντρου «Μεταξουργείον» του Δήμου Βόλου. Παράλληλα παρουσιάζει τρεις εγκαταστάσεις, με τις οποίες παρεμβαίνει σε παλαιές μηχανές του διατηρητέου εργοστασίου Μεταξουργείου. Φιλοτεχνεί εξώφυλλα δίσκων μεγάλων αλλά και νέων τραγουδοποιών μεταξύ άλλων του Σωκράτη Μάλαμα, Δημήτρη Ζερβουδάκη, Ευριπίδη Μπέκου αλλά και εξώφυλλα βιβλίων των Σπύρου Λαζαρίδη, Μιχάλη Πατένταλη, Πάνου Χρυσοστόμου και άλλων. Το 2006 εκθέτει στο café – gallery Βάμμα Νυκτός στο Βόλο. Από το 2007 έως το 2014 συμμετέχει σε ομαδικές εκθέσεις του Κέντρου Τέχνης Giorgio de Chirico στον Βόλο. Το 2008 εκπροσωπεί την ακτιβιστική Γερμανική ζωγραφική ομάδα Mural-Global στην Ελλαδα. Το 2010 μεταβαίνει στη Γερμανία, στο Ντίσελντορφ, για να εκθέσει τα έργα του πάνω στους συρμούς των τραμ.

Ο ζωγράφος γίνεται δεκτός στις γερμανικές αίθουσες Τέχνης στο Βερολίνο, το Ντίσελντορφ. Tον Οκτώβριο του 2013 με τίτλο “ΕΦΗΜΕΡΕΣ ΔΙΑΛΕΚΤΟΙ” εκθέτει μεγάλη αναδρομική συλλογή (μια εγκατάσταση, γλυπτά, ζωγραφικά) έργων στο Ίδρυμα Ελληνικού Πολιτισμού στο Βερολίνο (μέλος του Αrt Academy Berlin). ​Τον Δεκέμβριο του 2013 η έκθεση μεταφέρεται στο κέντρο της παλιάς πόλης του Ντίσελντορφ στον εκθεσιακό χώρο της εταιρίας B&O (Bang & Olufsen). Η έκθεση παραμένει στην Γερμανία. Με τον χαρακτηρισμό του «Νεοσουρεαλιστή» από τον ειδικό Βερολινέζικο τύπο ο Λ.Μ ξεχωρίζει, ενώ διαφοροποιείται από τα σύγχρονα και παλαια ζωγραφικά ρεύματα εισάγοντας με πρωτοποριακή ευρηματικότητα έναν νέο ζωγραφικό ορίζοντα. Τον Αύγουστο του 2015 συμμετέχει στο 40” URBAN ART FESTIVAL το οποίο λαμβάνει χώρα στην πόλη του Dusseldorf (21 – 30/8/2015), ζωγραφίζει (όχι σπρέι ) τοιχογραφία διαστάσεων 7,20μ x 2,90μ, της οποίας ένα μέρος της είναι installation με αποτέλεσμα να είναι το μοναδικό έργο που προκάλεσε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον της διοργάνωσης. Σε όλη τη διάρκεια της καλλιτεχνικής του διαδρομής ο Λ.Μ εργάζεται για τη δημιουργία παρεμβάσεων στον αστικό ιστό των πόλεων με τοιχογραφίες και εγκαταστάσεις μεγάλων διαστάσεων. Την περίοδο αυτή ζωγραφίζει για τη νέα του έκθεση.
​​

Φεστιβάλ Πάου 2017 - Όλες οι εκδηλώσεις

Κάθε μία νύχτα είναι μόνο μια σελίδα

Κάθε μία νύχτα είναι μόνο μια σελίδα

Νένα Βενετσάνοου (φωνή) - Νότης Μαυρουδής (κιθάρα) - Γιώργος Τοσικιάν (κιθάρα)
Drops of time

Drops of time

Giorgos Tabakis – Stavros Parginos duo
-ιντερμέτζο- ​ Μικρό ιδανικό όνειρο

-ιντερμέτζο- ​ Μικρό ιδανικό όνειρο

Νικόλας Σπανός (κόντρατενόρος) - Ειρήνη Μαύρου (πιάνο) - Νίκος Ζαφρανάς (πιάνο)
FF duet

FF duet

Κατερίνα Φωτεινάκη (κιθάρα, φωνή) - Εύη Φιλίππους (κρουστά) 
ωροτρόφοι τραγουδιστές

ωροτρόφοι τραγουδιστές

Barbara Sauter (βιολί, τραγούδι) - Μαρία Θωίδου (τραγούδι) - Χάρης Γ. Καβαλλιεράτος (αφήγηση,...
Από το μπαροκ στο παραδοσιακό βιολί​

Από το μπαροκ στο παραδοσιακό βιολί​

Σίμος Παπάνας (βιολί) - Κυριάκος Γκουβέντας (βιολί)
​People of the Wind

​People of the Wind

Fausto Sierakowski (σαξόφωνο) - Jamies Wylie (σαξόφωνο) - Αλέξανδρος Ριζόπουλος (κρουστά) ...
Η Κάρμεν του Χειμώνα

Η Κάρμεν του Χειμώνα

Μαρία Θωίδου και "Το Πέταγμα της φωνής"
Από την ελληνική παράδοση στο Σμυρναίικο Μινόρε

Από την ελληνική παράδοση στο Σμυρναίικο Μινόρε

Ουρανία Λαμπροπούλου (σαντούρι) - Μαρία Σίμογλου (τραγούδι)
Αστικά ηχοτοπία του Μεσοπολεμικού ρεμπέτικου

Αστικά ηχοτοπία του Μεσοπολεμικού ρεμπέτικου

Ουρανία Λαμπροπούλου (σαντούρι) - Ευγένιος Βούλγαρης (ούτι)
Ασιατική μουσική δωματίου ​

Ασιατική μουσική δωματίου ​

Θύμιος Ατζακάς (ούτι) - Μιχάλης Κουλουμής (βιολί)
-ιντερμέτζο- Μεταμεσονύκτιες αφηγήσεις ​

-ιντερμέτζο- Μεταμεσονύκτιες αφηγήσεις ​

 Δούδη Κυριακή (παραμυθού) - Λιτητάρη Μαργαρίτα (μουσική συνοδεία)
Τομπουρλίκα

Τομπουρλίκα

Γιάννης Αλεξανδρής (ούτι) - Παντελής Χατζηκυριάκος (φωνή, μπουζούκι)