Ανατολικά Ζητήματα

Ανατολικά Ζητήματα

Κυριακή 17 Ιουλίου 2016 | Ανατολικά Ζητήματα

Τα μέλη του σχήματος, με ιδιαίτερες μουσικές διαδρομές το καθένα, συνδέει η αγάπη για την ελληνική μουσική παράδοση και γοητεύει η μουσική τόσο των λαϊκών όσο και των λόγιων παραδόσεων της περιοχής της Μεσογείου. Εκεί συναντούμε κομμάτια διαχρονικής αξίας, τα οποία και προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε με σεβασμό, αλλά και διάθεση δημιουργική, δίνοντας τους μια σύγχρονη πνοή κι οπτική, με βάση τις δικές μας αισθητικές επιλογές και δυνατότητες.

Η μουσική μας αναζήτηση πηγάζει κυρίως απ’ την αγάπη μας για τα μουσικά όργανα που παίζουμε, ήτοι το ούτι, το κανονάκι, τα «παραδοσιακά» κρουστά -όργανα διαδεδομένα σ’ όλη την περιοχή της ανατολικής κυρίως λεκάνης της μεσογείου- και από την «ανάγκη» για μελέτη και εξερεύνηση των ιδιαίτερων τεχνικών κι εκφραστικών δυνατοτήτων του κάθε οργάνου.

Το ρεπερτόριο του σχήματος είναι ένα μωσαϊκό από αστικά και λόγια τραγούδια της Πόλης, της Σμύρνης και της Μικρασίας, παραδοσιακά κομμάτια από όλη την Ελλάδα, αλλά και σύγχρονες συνθέσεις δεξιοτεχνών της Μεσογείου.

Φανή Μπαρμπή / κρουστά, φωνή
Γιώργος Σπανοδήμος / ούτι
Ζήσης Γεωργαλιός / κανονάκι