Φεστιβάλ Πάου 2021

Καταμεσίς του καλοκαιριού, ξαναγεννιέται η αναμονή για τις μαγικές συνυπάρξεις καλλιτεχνών και φοιτητών, αποφοίτων και συνεργατών, καθηγητών και επισκεπτών…

Το Φεστιβάλ Πάου 2021, με στόχο πάντα την μουσική επικοινωνία και μόρφωση, συνεχίζει την πολιτιστική του αναζήτηση μέσα από ξεχωριστές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, που υποστηρίζονται εθελοντικά από φοιτητές και συνεργάτες των Μουσικών Συνόλων ΠΘ.

Στις φετινές εκδηλώσεις μας, θα έχουμε την τιμή να φιλοξενήσουμε τους 

Ross Daly, Κέλλυ Θωμά, Kemal Dinc, Mayu Shviro, Γιώργο Τοσικιάν, Δημήτρη Δεμίρη, Ανδρέα Ζιάκα και Δημήτρη Κούντουρα. Το μουσικό μας πρόγραμμα, θα ξεκινήσει με τροπική μουσική, θα αγγίξει την αλεβίτικη μουσική παράδοση, θα προσεγγίσει μέσα από μια κλασική κιθάρα την κινηματογραφική μουσική του Τiersen, θα περάσει από τις μπαλάντες  των Μουσικών Συνόλων ΠΘ και θα ολοκληρωθεί με μια ιστορική αναδρομή στην μουσική της φλογέρας (φλάουτο με ράμφος).

Στο πλαίσιο των εργαστηρίων δημιουργικής έκφρασης, που πραγματοποιείται παράλληλα για τα μέλη των Μουσικών Συνόλων, το κοινό θα έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει ζωντανά ή διαδικτυακά, δύο διαλέξεις:

«Γράμματα στα τραγούδια και τραγούδια στα γράμματα»  από την επίκουρη καθηγήτρια επίκουρη καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, , Μάρθα Βασιλειάδη και «Αντιφάσεις και βεβαιότητες στη σύγχρονη πανδημία» από τον καθηγητή Πνευμονολογίας, πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Κωνσταντίνο Γουργουλιάνη.

Οι συναυλίες και οι διαλέξεις του φεστιβάλ, θα είναι ανοιχτές για περιορισμένο κοινό, μετά από κράτηση θέσης, αλλά ελπίζουμε η προσπάθειά μας να μεταδοθούν ζωντανά από το κανάλι του φεστιβάλ στο You Tube (paufestival-uth), να αποζημιώσει όσους δε θα μπορέσουν να μας επισκεφτούν.

Ευχαριστώ θερμά όλες τις εθελοντικές ομάδες των φοιτητών και αποφοίτων των Μουσικών Συνόλων ΠΘ, καθώς και τους συνεργάτες εθελοντές που υποστηρίζουν και εμψυχώνουν το φεστιβάλ.

Ευχαριστώ τους καλλιτέχνες που προσφέρονται να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις μας.

Ευχαριστώ την Επιτροπή Ερευνών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, την Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, για τη συνεχή υποστήριξη και εμπιστοσύνη.

Εύχομαι η τέχνη πάντα να μας δίνει έμπνευση και θέληση για ζωή.

Αντί για ευχή για καλό μας ξεκίνημα, κλείνω με τους στίχους από το τραγούδι σε ερμηνεία των Μουσικών Συνόλων ΠΘ. «Ήτανε μια πόλη» (μουσική Φοίβου Δεληβοριά, στίχοι Μαρία Θωίδου/Μουσικά Σύνολα – Music Ensembles Uth στο YouTube): 

Και στου φόβου την επιδημία, ψάχνω μιαν αιτία για ν΄αντισταθώ 

Να μη χάσω της ζωής το νήμα, γιατί θα΄ναι κρίμα να παραιτηθώ

 

Σας περιμένουμε 

Μαρία Θωίδου