Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Φεστιβάλ Πάου για τέταρτη συνεχή χρόνια

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Φεστιβάλ Πάου για τέταρτη συνεχή χρόνια

Το Φεστιβάλ Πάου 2019 του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, πραγματοποιήθηκε για τέταρτη συνεχή χρόνια στον εξαιρετικό χώρο της Παλαιάς Μονής Πάου στην Αργαλαστή Πηλίου, όπου στεγάζεται το Συνεδριακό και Πολιτιστικό κέντρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Παρουσιάσεις δίσκων και πρώτες εκτελέσεις, συνυπάρξεις πρωτότυπες με αφορμή το φεστιβάλ, συνδυασμοί απλών και περίπλοκων μουσικών δράσεων αλλά και μια συνεργασία με το φεστιβάλ Θέατρο Αλώνι με τη φιλική συνδρομή του Μουσικού Χωριού, ήταν ο καρπός της φετινής χρονιάς.

Πάντα ακολουθώντας την ιδέα της συνεργασίας και του εθελοντισμού, τόσο στη συμβίωση των συμμετεχόντων όσο και στο μοίρασμα των καλλιτεχνικών δρώμενων, και με ένα κοινό που ανταποκρίθηκε για ακόμη μια φορά με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και απόλυτη προσήλωση.
Πολλή συνεργασία από κιθάρες όλων των ειδών, γυναικείες φωνές που αγκάλιασαν με τη ζεστασιά τους τα δέντρα και τον ουρανό, βιολιά ζευγαρωμένα μεταξύ τους σε χορό μεθυστικό, μεγάλοι ερμηνευτές της τζαζ και της σύγχρονης μουσικής, παραμύθια από γυναίκες που ξέρουν ν αγαπούν, εικαστικές δημιουργίες με χρώματα και συναισθήματα.

Καλλιτέχνες διεθνούς απήχησης που άφησαν τη μουσική τους κατάθεση στο ιδιαίτερο και υποβλητικό περιβάλλον στο οποίο φιλοξενείται το φεστιβάλ: Νότης Μαυρουδής, Σαβίνα Γιαννάτου, Θόδωρος Κοτεπάνος, Γεωργία Συλαίου, Σάκης Παπαδημητρίου, Σίμος Παπάνας, Κυριάκος Γκουβέντας, Γιώργος Δημητριάδης, Αντώνης Ανισέγκος, James Wylie, Γεωργία Βεληβασάκη, Γιώργος Τοσικιάν, Γιώργος Ταμπάκης, Δημήτρης Γασπαράτος, Κώστας Μακρυγιαννάκης, Δημήτρης Δεμίρης, Ανδρέας Ζιάκας, Ιάσωνας Ιωάννου, Δημήτρης Τίγκας, Έλενα Κρασάκη, Γιώργος Κλουτζός, Θύμιος Ατζακάς, Θόδωρος Πατσαλίδης, Παύλος Γεωργιάδης, Κατερίνα Δούκα, Σταμάτης Πασόπουλος, Σάκης Κοντονικόλας, Στέλιος Χατζηκαλέας, η αφηγήτρια Ανθή Θάνου και η εικαστικός Βασιλική Κοσκινιώτου με μια εξαιρετική εικαστική έκθεση στη γκαλερί του χώρου.

Όλα αυτά πάντα με την αμέριστη υποστήριξη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας υπό την επίβλεψη του πρύτανη καθ. Ζήση Μαμούρη, με τη συνεργασία της Επιτροπής Ερευνών (πρόεδρος αν. καθ. Ιωάννα Λαλιώτου) και της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλιας (Διευθύνων σύμβουλος καθ. Μιχάλης Ζουμπουλάκης) και την εθελοντική εργασία και συνεργασία μελών και συνεργατών των Μουσικών Συνόλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της υπεύθυνης των Μουσικών Συνόλων ΠΘ, Μαρίας Θωίδου, για έναν ανεξίτηλο στόχο: ζωή, γνώση και τέχνη να γίνουν ένα.