Μουσικά σύνολα Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Μουσική και τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι

Μουσικά Σύνολα Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Μέλη των Μουσικών Συνόλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από το 2005 ως σήμερα συναντιούνται και συνεχίζουν την προσπάθεια τους να ερμηνεύουν τα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, μαθαίνοντας έτσι να περπατούν μέσα στους δρόμους της καρδιάς τους, κάτω από το ϕως του λόγου εκλεκτών στιχουργών και της εξαιρετικής μουσικής του μεγάλου συνθέτη.

Στο πιάνο συνοδεύουν ο Θόδωρος Κοτεπάνος και ο Σακης Κοντονικόλας.

Τραγουδούν μέλη των Μ.Σ : Κική Καραγκούνη, Χρυσιάννα Καραμέρη, Λευτέρης κωνσταντίνου, Θεοδώρα Περχανίδου,  Ελπίδα Αγαπητού, Δέσποινα Αριστείδου, Φιλιώ Αζαριάδη,Φώτης Στρατηγός, Νανα Κούλη, Εύα Δημοκωστούλα,Φώτης Χατζηαντωνίου, Άννα Θωίδου, Μαρία Ανδρίτσου,Κατερίνα Δοξαστάκη, Βασιλική Αλυμάρα , Κατερίνα Φουτάκη, Ελένη Μαγαλιοὐ,

 
Τσέλο: Βασίλης Λεμονιάς,
Μπουζούκι : Σάκης Τσιώλης 
Ακκορντεόν : Νώντας Αδάμος
Ερμηνεύουν και συνοδέυουν στο πιάνο : Θόδωρος Κοτεπάνος, Σάκης Κοντονικόλας
Φωνητική διδασκαλία :Μαρία Θωίδου, υπεύθυνη Μουσικών Συνόλων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας , μέλος ΕΕΠ.    

Σάκης Κοντονικόλας - πιάνο
Σπούδασε Ανώτερα Θεωρητικά, Πιάνο και Σύνθεση στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.  
Εργάζεται ως πιανίστας και ενορχηστρωτής σε διάφορα σχήματα 
Ασχολείται διεξοδικά με το έργο του Βασίλη Τσιτσάνη ως μαέστρος της ομώνυμης ορχήστρας του Μουσείου – Κέντρου Έρευνας «Βασίλης Τσιτσάνης» 
Έχει συνοδέψει στο πιάνο τους: Μελίνα Κανά, Βασίλη Λέκκα, Ηλία Λιούγκο, Λιζέτα Καλημέρη, Γιάννη Κότσιρα,  Δημήτρη Μπάση, Νίκο Δημητράτο, Λάκη Παππά, Καίτη Χωματά,  Κώστα Καράλη,  Μιχάλη Βιολάρη,  Ρένα Κουμιώτη, Πόπη Αστεριάδη και άλλους.  
Έχει εμφανιστεί χειμώνα στα: Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, 13 Φεγγάρια, Εννέα Όγδοα, Απανεμιά (Αθήνα), Μύλο, Αίγλη, Πλατώ, Λιόγερμα (Θεσσαλονίκη), Χάραμα  (Πάτρα), Μύλος (Ηράκλειο) κ.α.,  και καλοκαίρι σε περιοδείες σε όλη την Ελλάδα.

Θόδωρος Κοτεπάνος - πιάνο
Μέσα από μικρά αριστουργήματα του Erik Satie, των συγχρόνων του, αλλά και μεταγενέστερων συνθετών παρακολουθούμε την ριζοσπαστική επιρροή που άσκησε η σπουδαία αυτή προσωπικότητα στην εποχή του απόγειου του γαλλικού ρομαντισμού, λίγο πριν το 1890, όταν εμφανίστηκε, εικοσάρης, στο ιστορικό καμπαρέ "Ο μαύρος γάτος" και δήλωσε "Γυμνοπαιδιστής"... ]

Ο Θόδωρος Kοτεπάνος Γεννήθηκε το 1957 στην Aθήνα. Σπούδασε πιάνο στο Eθνικό Ωδείο με την Aσπασία Kανατσούλη, την Kρινώ Kαλομοίρη και τη Nελλη Σεμιτέκολο, επίσης θεωρητικά με τους Λεωνίδα Zώρα και Γιάννη A. Παπαϊωάννου. Συνέχισε στο Παρίσι όπου με δασκάλους στο πιάνο τους Ventsislav Yankoff, Jacques Rouvier και Jean-Claude Pennetier κατέκτησε το πρώτο βραβείο του Conservatoire και βραβεία στους διεθνείς διαγωνισμούς του Epinal και της Mαρίας Kάλλας. Oι σπουδές του επεκτάθηκαν σε πολλούς τομείς όπως εκκλησιαστικό όργανο, ηλεκτρακουστική μουσική, αισθητική, ενορχήστρωση, κ.ά.. Aπο το 1991 ζεί στην Aθήνα. Σαν πιανίστας κάνει τακτικά ρεσιτάλ με προσήλωση στο ρομαντικό ρεπερτόριο ενώ συμπράττει συχνά με λυρικούς καλλιτέχνες. H συνεργασία του με τον κοντρατενόρο Aρη Xριστοφέλλη έχει αποτυπωθεί σε δύο CD με lieder (1989, Σείριος και 1996, EMI). Δραστηριοποιείται σε πολλούς τομείς της μουσικής. Παίζει συχνά εκκλησιαστικό όργανο με τις αθηναϊκές συμφωνικές ορχήστρες, ενώ ερευνά τη χρήση της τεχνικής του οργάνου στη ζωντανή ηλεκτρονική μουσική. H θητεία του σαν βοηθός του Mάνου Χατζιδάκι (1987-1994) έγινε αρχή για την καρποφόρα ενασχόλησή του με την ενορχήστρωση που είναι και η κύρια δραστηριότητά του.