Έκθεση ζωγραφικής της Βασιλικής Κοσκινιώτου

Έκθεση ζωγραφικής της Βασιλικής Κοσκινιώτου

«10+2 ανεμόσκαλες για το καλοκαίρι»

Μια αναφορά στα δώδεκα χρόνια που εκθέτω τη ζωγραφική μου, και αναφορά στο ιδανικό, ευφορικό, ουτοπικό καλοκαίρι της μητρικής εικαστικής μου γλώσσας..​.      

"Ποίηση είναι μια σκάλα φανταστική για να κόψεις ένα ρόδο πραγματικό" λέει ο ποιητής, κι εγώ που είχα πάντα φιλοδοξίες ποιητικές, ξεκίνησα να φτιάχνω τις δικές μου, ιχνογραφώντας, με αφοσίωση εδώ και δύο δεκαετίες, ισορροπώντας στο μεταίχμιο μεταξύ αφηρημένης και αναπαραστατικής γραφής, που αντλεί έμπνευση συχνά από την ποίηση και τη γλώσσα. Στις εικόνες μου μπορείς να διακρίνεις σύμβολα της αναγέννησης κ της εκβλάστησης [σαν τον καρπό, το αυγό- κουκούλι, το βέλος, τη βροχή, τη σελήνη] κ πολύ πολύ συχνά ‘ίχνη κλίμακας’: σκαλίτσες -γέφυρες όλων των ειδών, που επανέρχονται επαναπροσανατολίζοντας τις διαβάσεις, μεταβάσεις, αναβάσεις- στοχεύουν σχεδόν όμως πάντα σε κάποια ανάταση. Με μεικτές τεχνικές με λάδια, λαδοπαστέλ, μελάνια και γραφίτες, σε χαρτιά και καμβάδες, ταξιδεύω εδώ και χρόνια ανάμεσα στην αγαπημένη φράση του Τάσου Λειβαδίτη πιο πάνω και στην λατρεμένη άλλη του Πάουλ Κλεε ‘εγώ και το χρώμα είμαστε ένα ’, έχοντας δείξει κάποιους σταθμούς της διαδρομής μου αυτής σε έξι ως τώρα ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα και το Τόκιο, από την άνοιξη του 2008.
Σήμερα συμπληρώνονται δώδεκα χρόνια δημόσιας έκθεσης της εικαστικής δουλειάς μου, σας προσκαλώ στην έβδομη ατομική μου εδώ στο μαγικό Πήλιο, υπό τη σκέπη και φιλοξενία ενός υπέροχου φεστιβάλ και μιας εμπνευσμένης μεγάλης μουσικού, της Μαρίας Θωίδου, την οποία κ ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση! Είθε οι φανταστικές αυτές σκαλίτσες που στήνει η ζωγραφική μου να οδηγούν τους θεατές τους σε ένα πραγματικά γαλήνιο, ζωογόνο, βαθιά ιαματικό καλοκαίρι!

Βασιλική Κοσκινιώτου, Νεάπολη Λυκαβηττού, 9 Αυγούστου 2019
[Αθήνα- Αργαλαστή, λίγες σκαλίτσες δρόμος].

Μεταβείτε στην ιστοσελίδα της καλλιτέχνιδος www.koskiniotou.com