Ιάσονας Ιωάννου - Δημήτρης Τίγκας - Έλενα Κρασάκη

Χίλιες λύπες / ήσυχη καληνυχτιά

Ιάσονας Ιωάννου (μπαρόκ τσέλο), Δημήτρης Τίγκας (κοντραμπάσο), Έλενα Κρασάκη (φωνή)

Ασυγκέραστο/ φαινομενικά και ακουστικά ασύνδετο/ δύο μουσικές γλώσσες/ παλαιά μουσική/ ρεμπέτικο/ τρεις μπαρόκ μουσικοί/ συγκερασμός.

Μια συναυλία από τους ειδικευμένους στην παλαιά μουσική ερμηνευτών Έλενας Κρασάκη (τραγούδι), Ιάσονα Ιωάννου (μπαρόκ τσέλο), Δημήτρη Τίγκα (βιολόνε) και την μουσική επιμέλεια του Αλέξανδρου Ιωάννου. Η σύλληψη και ο σχεδιασμός υλοποιήθηκαν με γνώμονα την κοινή λειτουργία του μπάσου, είτε πρόκειται για το basso continuo, είτε για τη ρεμπέτικη μπασογραμμή.

Σε συνεργασία με τους εικαστικούς Λίλα Σωτηρίου (φωτογραφία/βίντεο) και Δημήτρη Παπαδόπουλο (VJ) η παράσταση πρωτοανέβηκε στην Δράμα, συνδυάζοντας την αισθητική γλώσσα της ασπρόμαυρης φωτογραφίας των αρχών του 20ου αιώνα και της πρωτότυπης δημιουργίας της Λίλας Σωτηρίου.Σε αυτήν την παρουσίαση όμως θα ακουστεί το πρωτότυπο μουσικό υλικό χωρίς την πολύτιμη εικαστική πλευρά.

Κατά τη διάρκεια της παράστασης θα ακουστούν, μεταξύ άλλων, έργα των C. Artesano, Α. Νταλγκά, D. Ortiz, Γ. Λαύκα J. des Prez, Κ. Κανούλα, T. Merula.