21/8 2ο μέρος

Πλανόδιοι Μουσικοί

Κώστας Θωμαίδης: τραγούδι
Μανόλης Ανδρουλιδάκης: κιθάρα

Συμμετέχουν τα Synola (Μουσικά Σύνολα Πανεπιστημίου Θεσσαλίας):
μικρό οργανικό σύνολo (ενορχήστρωση Μανόλης Ανδρουλιδάκης)
και σόλο φωνές (διδασκαλία Μαρία Θωίδου)
Φιλική συμετοχή: Δημήτρης Δεμίρης (μπάσο) Γιάννης Τουλής (τσέλο)

Τι συμβαίνει, όταν ένας ραδιοφωνικός παραγωγός διαπιστώνει ότι τόσο αυτός όσο και ο καλεσμένος του δεν έχουν φέρει δίσκους για την δίωρη εκπομπή τους;

Αναγκάζονται (;) να παίξουν και να τραγουδήσουν τα τραγούδια της λίστας τους, με ότι έχουν στο στούντιο: τις φωνές τους, μια κιθάρα, ένα μαντολίνο, μια φλογέρα και σφύριγμα. Ταξιδεύοντας μελωδικά σε πολλές χώρες, σαν πλανόδιοι μουσικοί, με χιούμορ, ενδιαφέρουσες διηγήσεις και άγνωστες ιστορίες, περνάνε καλά και φτιάχνουν με τους ακροατές τους μια καλοδιάθετη παρέα.

Οι «Πλανόδιοι μουσικοί», είναι μια παράσταση μουσικής, με μερικά από τα μελωδικότερα κι αγαπημένα τραγούδια της Ελλάδας, της Μεσογείου και της Λατινικής Αμερικής, που επέλεξαν κι ερμηνεύουν ο Κώστας Θωμαΐδης (τραγούδι, μαντολίνο, φλογέρα, σφύριγμα) και ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης (τραγούδι, κλασική κιθάρα).

Τα τραγούδια διηγούνται τις ιστορίες μας και συντροφεύουν, παντοτινά, τις αναμνήσεις μας.

 

Κώστας Θωμαΐδης

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και από τα παιδικά του χρόνια άρχισε να ασχολείται με τη μουσική και το Θέατρο.

Βασικός συνεργάτης του Θάνου Μικρούτσικου και του Μίκη Θεοδωράκη έχει ερμηνεύσει μουσικά έργα στην δισκογραφία και σε συναυλίες στην Ελλάδα και σε πολλές χώρες του κόσμου.

Στο θέατρο έχει συνεργαστεί με το Θέατρο Τέχνης,με το Αμφιθέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου , με τον Henri Ronse και το “Νouveau Theatre de Belgique”, με τον σκηνοθέτη Θέμη Μουμουλίδη, με το Θέατρο της Ανοιξης και τον Γιάννη Μαργαρίτη κ.α.

Έχει σπουδάσει Ανώτερα Θεωρητικά στη μουσική με τον Ευάγγελο Κοκκόρη.

Διδάσκει φωνητική στο Ωδείο «Φίλιππος Νάκας»

Είναι ραδιοφωνικός παραγωγός συνεργαζόμενος με το «Δεύτερο Πρόγραμμα» της ΕΡΑ

 

Μανόλης Ανδρουλιδάκης

Ο συνθέτης και κιθαριστής Μανόλης Ανδρουλιδάκης κατάγεται απ’ το Ρέθυμνο και τη Σύμη και δραστηριοποιείται σε ηχογραφήσεις, τηλεοπτικές παραγωγές, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις κλπ..

Με ακαδημαϊκή παιδεία και με θητεία σε μουσικές σκηνές κάθε είδους από μικρή ηλικία,  ακολουθεί την παράδοση των συνθετών λόγιας μουσικής που ασχολήθηκαν με το καθημερινό λαϊκό τραγούδι και μοιράζει την καλλιτεχνική του δράση ανάμεσα στη μελέτη της κλασικής κιθάρας, τη σύνθεση λόγιας μουσικής και στη σύνθεση τραγουδιών.

Δίδαξε επί 3 έτη στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ένα έτος στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής μουσικής Τ.Ε.Ι. Ηπείρου.