21/8 1ο μέρος

Nuevo Flamenco Recital

Θωμάς Νάτσης (Κιθάρα)
Γιάννης Τουλής (Βιολοντσέλο)

Ο κιθαρίστας και συνθέτης Θωμάς Νάτσης και ο σολίστ του βιολοντσέλου Γιάννης Τουλής σμίγουν καλλιτεχνικά μέσα από τους ήχους του Nuevo Flamenco. Ο αναγνωρισμένος κιθαρίστας και ιδρυτής του συγκροτήματος Caja Secreta, μοιράζεται τις συνθέσεις του με τον καθηγητή βιολοντσέλου του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Οι δυο μαζί τις διασκευάζουν και τις προσαρμόζουν για αυτό το ασυνήθιστο ντουέτο οργάνων, αναδεικνύοντας παράλληλα τις δυνατότητες του βιολοντσέλου στην ερμηνεία αυτής της μουσικής. 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ

Honora” (Θ. Νατσης): https://www.youtube.com/watch?v=eUlTHCPF5sQ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ

Θωμάς Νάτσης (κιθάρα)

Γεννήθηκε στη Λάρισα το 1978. Ξεκίνησε τις σπουδές του στην κλασική κιθάρα σε νεαρή ηλικία,στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας από όπου απέκτησε το δίπλωμά του σε ηλικία είκοσι ετών με βαθμό  Άριστα με διάκριση (προτεινόμενος με πρώτο τιμητικό βραβείο),τάξη Α.Λιάλιου.Το 1998 ξεκινάει μαθήματα flamenco κιθάρας δίπλα στον κιθαριστή Α.Βέγκο και αργότερα μαθητεύει στην Ισπανία με τους Ninο de Pura,Carlos Heredia,Eduardo Rebollar,Tino Van der Smann,Peter él Ingles,Gerardo Nunez και ολοκληρώνει τις σπουδές του ,στο τμήμα avanzado,του Fundacion de Flamenco της Christine Herene (Αύγουστος 2002-Σεβίλη).Παράλληλα αποκτά το πτυχίο Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το 2009 ιδρύει τους Caja Secreta , μουσικοχορευτικό σχήμα το οποίο αντλεί τη θεματολογία του από την τέχνη του flamenco, με τους οποίους πραγματοποιεί σημαντικές εμφανίσεις στην Ελλάδα (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου ,Αρχαιολογικό Μουσείο, Θέατρο Παλλάς κ.α.)

Τον Νοέμβριο του 2012 κυκλοφορεί τη δισκογραφική δουλειά “Primero”(Caja Secreta) η οποία βασίζεται σε δικές του πρωτότυπες συνθέσεις για flamenco κιθάρα και αποτελεί την  πρώτη δισκογραφική δουλειά πάνω στο Nuevo Flamenco στην Ελλάδα

Το Νοέμβριο του 2018 κυκλοφορεί τη 2η δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Partir”(Caja Secreta) η οποία βασίζεται σε δικές του μελοποιήσεις ποιημάτων του F.G.Lorca και της Gertrudis Gomez de Avellaneda.

Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.

Σύνδεσμοι Βίντεο:
https://www.youtube.com/watch?v=tuQuDD5piVY
https://www.youtube.com/watch?v=EUA6Avl4Kcs
https://www.youtube.com/watch?v=fxt_R7Lld4U&feature=channel&list=UL
Facebook: https://el-gr.facebook.com/natsis.thomas

 

Γιάννης Τουλής (Βιολοντσέλο - Βιόλα ντα γκάμπα)
Καθηγητής Τ.Μ.Σ. Ιονίου Πανεπιστημίου

Γιος του κυκλαδίτη αγγειοπλάστη Ανανία Τουλή. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και πήρε τα πρώτα μαθήματα βιολοντσέλου από τους Γ. Μανώλα, I. Bianki και R. Dragnev. Συνέχισε τις σπουδές του στο βιολοντσέλο στην Berufsfachschule für Musik Bad Königshofen της Γερμανίας με τον Dr. W. Jacksch και έπειτα στην “Franz Liszt” Hochschule für Musik της Βαϊμάρης με την G. Vieweg. Παράλληλα με τις σπουδές του στο βιολοντσέλο, ξεκίνησε μαθήματα βιόλας ντα γκάμπα με τους G. Vieweg, S. Pank και σπούδασε στην Hochschule für Musik Detmold, Abteilung Münster με τον H. Hickethier.

Δραστηριοποιείται κυρίως σε συναυλίες μουσικής δωματίου και προσωπικών ρεσιτάλ με το βιολοντσέλο και την βιόλα ντα γκάμπα.

Είναι ιδρυτικό μέλος του Ιονίου Κουαρτέτου Πιάνου και του Ιονίου Συνόλου Παλαιάς Μουσικής που έχουν να επιδείξουν μεγάλη συναυλιακή και δισκογραφική δραστηριότητα.

Ο εκδοτικός οίκος Panas Music έχει εκδώσει έργου για σόλο βιολοντσέλο με τίτλο: «A Funky Exercise» καθώς και μία συλλογή τριών τραγουδιών για μεσόφωνο και βιολοντσέλο σε ποίηση του διάσημου Γερμανού ποιητή του 19ου αιώνα H. Heine με τίτλο: «Neuer Frühling».

Έχει διδάξει στις Διεθνείς Μουσικές Ημέρες στο Brache της Γερμανίας, και σε σημαντικά εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού όπως την Μουσική Ακαδημία “Karl Lepinski” του Βρόσλαβ (Πολωνία), Toledo State University (ΗΠΑ), Bowling Green State University (ΗΠΑ), Mahidol University (Ταϊλάνδη), University of Applied Sciences of Turku (Φιλανδία), Conservatorio di Musica "Stanislao Giacomantonio" (Cosenza, Ιταλία), Barenboim-Said Conservatory (Ναζαρέτ, Ισραήλ), "Stanislaw Moniuszko" Academy of Music in Gdansk (Πολωνία), Conservatorio Superior de Música "Salvador Seguí" de Castellón (Ισπανία), Conservatorio Profesional de Música "Adolfo Salazar" de Madrid (Ισπανία), Conservatorio Superior de Castilla La Mancha in Albacete (Ισπανία), Conservatorio di Musica "Arrigo Boito" Parma (Ιταλία), Trakya University State Conservatory in Edirne (Τουρκία).

Παράλληλα με τα εκπαιδευτικά και καλλιτεχνικά του καθήκοντα, τα τελευταία χρόνια ασχολείται με θέματα ακαδημαϊκής ανάπτυξης, στρατηγικού σχεδιασμού και διαχείρισης (management) και την χρήση ελεύθερου λογισμικού ανοιχτού κώδικα στη δημόσια παιδεία και διοίκηση.

Είναι εμπνευστής και γενικός συντονιστής του Μεσογειακού Δικτύου για τη Μουσική (www.mednet4music.weebly.com).

Επίσημος ιστότοπος: www.jtoulis.weebly.com
Κανάλι στο Youtube: https://www.youtube.com/user/violoncelissimo