Καλωσόρισμα 2016

Καλωσόρισμα 2016

Πολιτιστικό Καλοκαίρι Πάου 2016

Για πρώτη φορά φέτος το Τμήμα Πολιτιστικών εκδηλώσεων της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Π.Θ (ΕΑΔΠ/ΠΘ) διοργανώνει μουσικό φεστιβάλ («Πολιτιστικό Καλοκαίρι Πάου 2016») στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Π.Θ (Πάου, Αργαλαστή Πηλίου). Στόχος μας είναι, αξιοποιώντας έναν εξαιρετικό χώρο που προσφέρεται για τέτοιου είδους εκδηλώσεις (τον «εντός τειχών» χώρο της ανακαινισμένης παλιάς μονής Πάου), να του ξαναδώσουμε ζωή ανοίγοντάς τον τόσο στους επισκέπτες όσο και στους κατοίκους της περιοχής και της πόλης μας για να απολαύσουν χαλαρές μουσικές βραδιές παρέα με εξαιρετικούς μουσικούς.

Στο πλαίσιο αυτό, από τις αρχές Ιουλίου μέχρι και τα μέσα Σεπτεμβρίου θα διοργανωθούν 28 βραδιές με καλλιτέχνες που θα ερμηνεύσουν ποικίλα μουσικά είδη (από το φολκλόρ ως το ροκ, την τζαζ ως το μπαρόκ και από το μπλουζ ως το Ρεμπέτικο) που θα συνταιριαστούν με χορό (Λύκειο Ελληνίδων) και θέατρο σκιών. Το φεστιβάλ θα ανοίξει την Παρασκευή 1η Ιουλίου με τα Μουσικά Σύνολα του Π.Θ. σε ένα αφιέρωμα στον Άλκη Αλκαίο και θα κλείσει την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου με μια διπλή συναυλία (Μουσικά Σύνολα και ρεσιτάλ κλασσικού τραγουδιού).
Η διοργάνωση του «Πολιτιστικό Καλοκαίρι Πάου 2016» θα ήταν αδύνατη χωρίς την συμμετοχή της κ. Μαρίας Θωίδου, υπεύθυνης των Μουσικών Συνόλων του Π.Θ που ανέλαβε και την καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ αυτού, την οποία ευχαριστούμε ιδιαιτέρως. Οφείλουμε όμως να ευχαριστήσουμε και τα μέλη εκείνα των Μουσικών Συνόλων που ανταποκρινόμενα στην πρόσκληση- πρόκλησή μας δέχθηκαν αφιλοκερδώς να μας βοηθήσουν στην οργάνωση του των εκδηλώσεων.
Οργανώνοντας το Πολιτιστικό Καλοκαίρι Πάου 2016 προσκαλούμε επομένως όλους και όλες να απολαύουν ευχάριστες βραδιές στον περιτειχισμένο αυλόγυρο μιας παλιάς μονής του 18ου αιώνα κάτω από τον έναστρο ουρανό του νοτίου Πηλίου.

Δ/νων Σύμβουλος ΕΑΔΠ/ΠΘ καθ. Βύρων Κοτζαμάνης


Στα πλαίσια των δράσεων που αγκαλίαζουν τον ευρύτερο εκπαιδευτικό χώρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η ΕΑΔΠ ξαναδίνει ζωή στο μοναστήρι δίνοντας την ευκαιρία τόσο στους επισκέπτες όσο και στους κατοίκους της περιοχής αλλά και του Βόλου να απολαύσουν ιδιαίτερα καλλιτεχνικά γεγονότα.

Για δυόμιση περίπου μήνες (Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβρη) καλλιτέχνες υψηλού επιπέδου από την Ελλάδα και το εξωτερικό συνταιριάζονται στο πρόγραμμα με το τοπικό καλλιτεχνικό δυναμικό, ερμηνεύοντας ποίΚίλα μουσικά είδη, από τη μπαρόκ ως τη τζαζ, από το φολκλόρ ως το ροκ και από το μπλουζ ως το Ρεμπέτικο. Ιδιαίτερες προσεγγίσεις του ελληνικού τραγουδιού, παρουσίαση καινούργιων συνθέσεων αλλά και εκδηλώσεις με παραδοσιακούς χορούς και θέατρο σκιών.

Το καλλιτεχνικό αυτό φεστιβάλ εγκαινιάζεται με την παρουσία των Μουσικών Συνόλων του Π.Θ. Να σημειωθεί πως συνεργάτες και μέλη των Μ.Σ. προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους για την καλύτερη διεξαγωγή των εκδηλώσεων.

Ευχαριστούμε όλους εσάς που αγκαλιάζετε την προσπάθεια και ευχόμαστε καλό καλοκαίρι με πολλή μουσική!.

Μαρία Θωίδου / Καλλιτεχνική Διευθύντρια


Προσωπικό Ε.Α.Δ.Π
Γεωργία Σιαπάτη
Δημήτρης Δερβένης
Αναστασία Κουβελά
Νατάσσα Δουλοπούλου
Γιώργος Πρώγιας
Άννα Καραγιάννη

Συνεργάτες
Γραφιστική επιμέλεια / Φωτεινή Φιλοξενίδου
Επιμέλεια ιστοσελίδας / Ηρώ Μενέγου
Επιμέλεια ήχου / Νίκος Βαμβακάς
Υπεύθυνες Εθελοντών / Νατάσσα Αμπατζή, Ειρήνη Βασιλειάδου


 Χορηγοί Επικοινωνίας

  ΕΡΤ ΒΟΛΟΣ              ΕΡΤ Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7


Διοργάνωση
 

Επιτροπή Ερευνών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

​Τμήμα Πολιτιστικών εκδηλώσεων | Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (ΕΑΔΠ/ΠΘ)

Με την υποστήριξη:

Μουσικά Σύνολα Πανεπιστημίου Θεσσαλίας